Всесвітній день психічного здоров’я

📌З метою підвищення обізнаності щодо проблем психічного здоров’я щороку 10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров’я.
 Цей день призначений для більш відкритого обговорення психічних розладів з метою попередження їх появі. Фізичне та психічне здоров’я людини – взаємопов’язані. Існує реальна необхідність приділяти увагу не лише профілактиці фізичних хвороб, але і проблемам психічного здоров’я.
🌿Психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, що характеризується відсутністю хворобливих психічних проявів та забезпечує адекватну до умов дійсності регуляцію поведінки та діяльності. Воно визначається як стан, при якому кожна людина може реалізувати свій власний потенціал, справлятися зі звичайними життєвими стресами, продуктивно і плідно працювати, а також робити внесок в життя своєї спільноти.
📍Зараз, під час війни, люди відчувають напругу, тривогу та депресію, що може негативно позначитися на їх психічному здоров’ї.
📖Психологи рекомендують, не піддаватись емоціям, але й не пригнічувати їх, тому що емоції — це такі явища, що охоплюють наше тіло, розум й енергію. Тут важливо дозволити собі розрядити акумульовані почуття в екологічній та прийнятній формі.
🍁Зосереджуйтеся, якщо хочете з’ясувати сутність проблеми.
🍁Власну думку не лише виробляйте, але й висловлюйте.
🍁Прагніть самостійно вирішувати всі питання, що стосуються вашого життя.
🍁Не бійтеся помилок — просто визнавайте їх частиною власного досвіду та своєчасно виправляйте.
🍁Не зловживайте кавою, алкоголем тощо.
🍁Намагайтесь зосередитись на світлих та радісних сторонах життя та подіях — це збереже здоров’я та сприятиме досягненню успіху.
🍁Підтримуйте продуктивні стосунки з оточуючими людьми.
🍁Дозуйте обсяг новин щодня.
🍁Не забувайте про обов’язкові побутові справи, адже паніка вмикається тоді, коли ми абсолютно не займаємося тим, до чого звикли. Тому перемикайтеся на ті справи, які робили до війни.
🍁Намагайтеся розслаблятися через заняття улюбленим хобі, те яке зараз доступне: малювання, коли немає світломаскувального режиму, співи, прослуховування музики, фізичні вправи, зарядка, гімнастика, перегляд фільмів ваших улюблених жанрів. Це розвантажує нервову систему. Також читайте книги. Намагайтеся спілкуватися з рідними на нейтральні теми, обговорюйте плани на найближче майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *